Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Cui era destinată arma pneumatică…

Cui era destinată arma pneumatică cu lunetă?

Poliţia a depistat un lot de armament deţinut ilegal de un membru al unei foste grupări criminale. Suspectul a fost anterior condamnat la ani grei de închisoare pentru omor, deţinere ilegală de arme şi muniţii, dar şi pentru infracţiuni legate de traficul de droguri.

În urma unei informaţii operative, angajaţii Departamentului serviciilor operative din cadrul MAI au descins la o staţie de reparaţie a aparatajului de uz casnic din sectorul Botanica, unde, potrivit datelor deţinute, activează suspectul, în vârstă de 42 de ani. După cercetările poliţieneşti efectuate la faţa locului, oamenii legii au depistat două arme cu ţeava tăiată, o armă pneumatică cu lunetă, un pistol pneumatic de model nestabilit, trei cartuşe de calibrul 7,62 şi două pahare de marijuana. Somat de poliţie, proprietarul armelor nu a putut prezenta niciun act legal asupra obiectelor depistate, se spune într-un comunicat de presă al MAI.

Deţinătorul ilegal de arme a explicat că păstra armamentul în scop de autoprotecţie, declarând că a fost anterior ameninţat de multiple ori cu moartea. Mai mult ca atât, el a declarat că armele sunt vechi, iar el are o pasiune: de a le restaura şi a le colecţiona. Poliţia, însă, presupune că obiectele i-au rămas suspectului de pe vremurile, când era membru activ al unei grupări criminale.

În prezent, oamenii legii acumulează toate probele necesare în vederea iniţierii în privinţa suspectului a două cauze penale în baza art.217 şi 290 Cod Penal al RM. Potrivit legislaţiei, persoanele culpabile de „Circulaţie ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor fără scop de înstrăinare” şi „Purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor” riscă să facă până la 10 ani după gratii.